Stambokföring online


Den 19 maj lanserar SVERAK online-anmälan av ny kull via minakatter.sverak.se. För att kunna använda tjänsten måste din katts intyg vara uppladdade och godkända innan stambokföringen görs. Passa på att redan nu ladda upp de avelsintyg som krävs så att du kan använda onlinetjänsten direkt från start.

Det kommer att komma ut instruktioner om hur man stambokför online på SVERAKs hemsida. Vår avelssekreterare, Wendy, har fått genomgång av hur man stambokför online. Kontakta henne i fösta hand vid eventuella frågor eller behov av support.

Digital signering


SVERAK godkänner numera även digitalt signerade dokument/blanketter.

Villkoret för signeringstjänsten som du som SVERAK-medlem väljer, är att den ska visa signeringsloggen i samma dokument som själva ansökan.


Exempel på två sådana signeringstjänster som uppfyller dessa krav är:


Kivra uppfyller tyvärr INTE kraven då det inte uppfyller ovan nämnda krav varför denna tjänst i dagsläget inte accepteras.


Det kommer även i fortsättningen givetvis gå bra att stambokföra med blanketter utskrivna och underskrivna, antingen via e-post eller vanlig snigel-post.

Högt tryck på kansliet


SVERAK har för tillfället långtidssjukskrivning på kansliet vilket innebär att det kommer att ta längre tid med stambokföringsärenden, medlemsregistreringar mm.


Vi ber er skicka in i god tid och ha tålamod.


Kansliet är öppet hela sommaren men med mindre personal. Vi ber er att om möjligt inkomma med ansökningar, beställningar och liknande i god tid före semesterperioden startar. Semesterperioden är 14 juni-31 augusti.


Vid frågor och behov av hjälp, tex intyg att kattungarna är under stambokföring, är du alltid välkommen att kontakta FMKs avelssekreterare, Wendy, på mail wendy.mork@telia.com eller telefon 0732-055811.

Vi vill påminna våra medlemma att använda Ägarändring Online


SVERAK får fortfarande in många blanketter gällande ägarändring. Det finns en film samt en manual på SVERAKs hemsida om hur en ägarändring går till med hjälp av bank-Id, https://www.sverak.se/uppfodning/agarandring-i-sveraks-stambok/


Nyhet Ladda upp intyg!


Nu kan våra medlemmar ladda upp avelsintyg och intyg för sin katt rörande hälsostatus online via MinaKatter. Det kan man göra redan nu även om katten inte har någon kull på gång. Det är enkelt och smidigt och den dagen det blir aktuellt för katten med en kull så finns alla intyg på plats.


Du hittar funktionen i den nya rutan ”Hälsa” som nu finns inne på kattens egna sida. Efter intyget laddats upp granskas intyget och de intyg som blir godkända går från ljusgrå text till svart. Medan de intyg som kräver åtgärd får en röd färg.


sverak.se hittar du all information gällande denna nya funktion via menyn Uppfödning och Ladda upp intyg. Där finns manualer, både i webbformat (text & bilder) samt som nedladdningsbar PDF.